Wednesday, December 4, 2013

Macam mana nk simpan toto

Salam semua..
Hari ni nk cerita tentang toto kat rumah mak yg agak semak dmata cikma. Kalau dulu masa awal2 beli toto blh la dsimpan dlm bag plastik, tp lama ke lamaan bila zip dah rosak, bag dh koyak, toto 2 d lipat n letak je tepi2 dinding bilik je (cikma rmai adik bradik n anak sedara so toto mmg byk la spare kt rmh mak.jgnkan rmh mak rmh cikma pn mcm 2 jgk masalahnya..hehe) kalu satu toto ok jgk nk letak atas katil, tp bla dah byak, dilonggok je tepi dindhng bilik. Keja melonggok ni sudah tentu la keja anak2 sedara yg blm mgenal erti susun atur lg. Masalahnya lepas mereka blk mmg tbiar la kt bilik 2 yg mana bakal mjadi sarang semut, tmpt bmain ciktikus. Bila cikma blik kg mula la nek hangin puting beliung tgk suasana bilik selerak bagai. So lu pikir la sndri apa nk buat dgn toto2 tu smua. Suatu hari cikma dpertemukan multipurpose bag yg dpt merungkai msalah cikma mula2 beli 1 test kt rmh muat ke idak nk letak toto. Skali test muat msk smpai 2toto (see dh ada pnjimatan pmbelian dan ruangan dsitu) pas2 apa lg, cikma borong la bwk blk kg n organize kt kg plk. So kpada yang bminat, laju2 la sms kt cikma ye.